tiistai 12. elokuuta 2008

Tyyne-typsykän reissuviikonloppu

Heippa hanimussukat, muutki ku Antero! Tai siis, elä nyt Antero ymmärrä väärin, ei mulla muita hanimussukoita oo ku sää, siis semmosia lutusteluhanimussukoita. ;) *puspus*

On ollu taas niin äksöniä viikonloppu, että oksat pois Oskarin joulukuusesta! Perjantaina äiskä pakkas pakettiauton kontin täyteen reissu- ja näyttelytavaroita, mopseja ja yhen postonkakun. Sitte hurruuteltiin Sirkka-tätin luo Kiiminkiin ja iskäki tuli sinne! Voi sitä jälleennäkemisen riemua! Illalla me isot tytöt (siis mää, Salli, Miina ja Armi) käytiin äiskän kans iltalenkillä vähän Kiiminkipäivien iltamenoja kattelemassa. Kylläpä siellä riitti meille rapsuttelijoita! :) Yö nukuttiin Sirkka-tätin luona ja sitte suunnattiinki aamulla mätsäriin. Äiskä ilmotti meistä minut, Sallin ja Armin mätsäilemään, Miina ja Iines olivat turisteina. No mehän tyttöjen kans tempastiin kaikki punaset nauhat, minä pienissä pennuissa, Salli ja Armi pienissä aikuisissa. Vaan kyllä oli tuomarilla silimää mopsikauneuvelle, kun se meistä sijotti vaan minut. ;)) Mää tulin toiseksi pienten pentujen punasen nauhan saaneissa. Sallin parina oli kehässä Manu-mopsi, joka sai sinisen nauhan, mutta Manupa räjäytti potin! Manu voitti sinisen nauhan saaneet pienet aikuiset ja oli sitten BIS4!! Hurjasti paljon onnea Manulle ja Pirkolle ja taustajoukoille! Vaan onhan se ihan ymmärrettävää tuo Manun menestys, Manuhan on mun isoserkku, nimittäin Miina-mummun tytön poika. ;)

Palkinnoksi mää sain mätsäristä tämmösen ihanan hienostelupannan. Siinä on neljä timangeilla korsiteltua luuta ja soljessaki on timangeja! Ja niin tyttömäisen värinenki, että...!




Siinä on myös tuommonen roikkuva timangiluu, johon vois kaivertaa nimen ja yhteystiedot. Pitäskö käyvä kaiverruttamassa siihen että "Tyyne, Anteron rakas" ja sitte Anteron puhelinnumero... Sitte kun mää joutusin äiskältä niin ku "vahingossa" hukkaan, niin sitte löytäjä palauttas minut Anteron luo, hih... ;))
Sunnuntaina suunnattiin sitte Tornioon virallisiin näyttelyihin. Siellä oli ihan KV-näyttely. Mopseja oli ilmotettu 19, joista yks oli pois. Me oltiin siellä niin ku ihan vain hupareissulla, iliman mittää odotuksia. Mää sain junnunartuissa EH:n ja tulin toiseksi luokassani, jossa kisasi neljä ikätoveria. Vaan mitä tekkee Salli-täti?? Jumankekkana, se meni ja voitti avoimen luokan ERI:llä! =:o Sallin luokassa kisasi neljä narttua. Miina-mummo tuli sitte valioluokan toiseksi ERI:llä ja niinpä iskä joutu PN-kehään handlaamaan Sallia. Ja mitä tapahtuu sitte siellä?? Äiskä oli ratketa liitoksistaan, kun pienen selkkauksen jälkeen tuomari sijotti Sallin PN2:ksi ja Salli sai Sertin ja Vara-Cacibin! (Äiskä ei osannu muusta puhuakaan sitte koko loppupäivänä...) Iskä puolestaan on vakuuttunut siitä, että Salli voitti sen takia, kun sillä oli niin hyvä handleri. ;) On se oiva kennelpoika tuo meiän iskä! :)) Miina-mummo sijoittui hienosti PN3:ksi. Onnea Pugemoneille, jotka veitte siellä melkiistä kaiken, paitti Sallin Sertin. ;)
Äiskähän jätti tietysti kameran maalle, ja pitihän Sallista (ja iskästä ;)) ottaa Serti-kuvia, niin me mentiin sitte illalla Miska-enon luo ottamaan kuvia, kiitoksia vain kameran lainasta!
"Jaa että poseeratako pitäs...?" No iskä poseeraa ainaski komiasti. ;)



"Ei tästä tuu mittää....!!"


No saatiin sitte aikaseksi tämmönen poseerauskuva, josta iskä sano, että tässäpä on iskä voittanut pokaalin ja ruusukkeita ja Salli on tullu muuten vaan kuvaan mukaan. :D



No tarvihan Sallista ottaa sitte ihan omikseenki Serti-kuvia. :)







Eilen illalla sitte köröteltiin takasi maalle myöhäsellä. Melkiistä samontein, kun päästiin kotia, alako satamaan vettä niin ku saavista kaatain. Me petattiin Iineksen kans itellemme peti äiskän sänkyyn ja koitettiin vielä mennä niin ku tyynyn alle vähän piiloon, ettei tarvis mennä iltapissalle kaatosatteeseen.



Vaan äiskä oli niin raakamainen, että kanto meiät ulos pissalle sieltä lämpimästä petistä. :( Äiskälle ihan oikein, että se sai sitte viereesä nukkumaan kolome litimärkää mopsia ja yhen litimärän postonkakun.
Mää sain niin kauhian kammon siitä kaatosatteesta, että aamulla, kun äiskä toimitti meitä aamupissalle, niin mää en meinannu lähtiä olleskaa, vaikkei enää satanukkaa. Äiskä katteli tuolla pihalla, että mihin mää joutuin. Sitte se kävi kattelemassa sisältä, tietty ekka kurkki sängystä, ei Tyynee... Sitte se kävi kattoon verannosta, ei Tyynee... Sitte se haki pirtistä, ei Tyynee... Sitte se jo arveli, että on menny laskuissa sekasi ja mää oonki siellä ulukona. Se päästi aamupissailijat sisälle ja sieltä tuli Miina, Salli, Iines, muttei Tyynee... Taas mamma kierteli koko huushollin; kamarin, verannon, pirtin, vessan, saunan, pesuhuoneen... Sitte se kurkkas saunan etteisen puusängyn alle.. Ja siellähän mää tärisin ja tutisin, että hittolainen, mää en mee kaatosatteeseen pissalle! :( Äiskä otti minut sieltä sylliin, pusutteli ja rapsutteli, ja kerto, että ei siellä ulukona ennään saja, että mennään yhessä pissalle. Ja niin me mentiin. Eikähän siellä satanukkaa! :))
Sitte vielä lopuksi kuva Jesse-kissavanhuksesta. Se kun sattu kerranki olemaan hereillä, kun mammalla oli kamera käjessä. ;) Se kun vain syö ja nukkuu ja käy välillä ulukona toimittamassa asioita.



Mukavaa viikkoa kaikille faneilleni, erityisesti omalla hanipuppeli-Anterolle! *mopsisuukkoja*
t. Tyy-ne, Erittäin Hyvä (ellei täyvellinen) ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Salli Palli jne. tokasta sertistä, hitto sil on hyvä handleri :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi Tyyne, miten noi timangit pukeekaan sua. Eipä silti, ainahan sä oot maailman kaunein tyttömopsi, oli sul timangei tai ei *pusi, pusi*. Ja toi luu on mainio juttu. Tollahan tapaa me voitas vähä nopeuttaa meen tapaamista. Ja äkkiähän sitä ”hukkaan” pääsee, hih…

Onnee vaan sulle Tyyne kulta kauheesti mätsärisijotuksesta ja näytelmän luokkasijotuksesta. Jos mä oisin ollu tuomari, ni mä oisin laittanut sut kaikkien BISsien Missiksi. Ja Sallille tietty isot sertihalit ja Miinalle kans onnee. On noi kaksjalkaset muute aika outoo porukkaa. Meilläki äiskä liiteli noist mun ja Fonteron PU 2 sijotuksista ihan taivaissa ja mä en ymmärrä ollenkaan miks. Ja noi iskät. Sama se oli meilläki, ku iskä ”pakotettiin” Ypäjällä PU-kehään Fonteron kaa (mähän en suostunu äiskää sille lainaamaan), ni kyllä iskä sit röyhisteli rintaansa, ku Fontero sattu viel sijottuu (oli varmaan ihan sula vahinko).

Mäkään en muute tykkää sateesta, ni sit ku me ollaan perhe, ni meil onki sateellaliikkumiskielto. Ja mä pidän sit huolta, et noil kaksjalkasilla ei oo siihen nokan koputtamista, niih… Pitääki käydä niit heti valistamassa asiasta, et oikeen sateetonta loppuviikkoo sulle Tyyne, mun oma pikku mussukka *ISOPUSU*