lauantai 2. elokuuta 2008

Erilainen koiranäyttely..

On meillä ollu hirviän jännä päivä tännään! =:o

Äiskällä vissiin alkaa tuo maalaisilima vaikuttaa ja se nousi aamulla jo ennen kuutta aamukahvin keittoon! Meillä ei ollu mittää kiirettä petistä ylös, jäätiin vielä köllöttelemään, kun mamma kahvitteli. Vaan kun oli kahvit juotu, niin ei muuta ku raakasti pihalle lämpien vällyjen alta. :o Tovosen mamma siinä sitte taivasteli, että meniskö sitä vielä takaste nukkumaan (me kyllä äänestettiin tätä vaihtoehtoa, varsinki Iines..) vai millehän alakas. Sitte se totes, että on niin mukavan näkönen aamu, että meille suitsait remelit kaulaan ja mettälenkille! Paitti Iines... Oltiin mamman kans jo melekeen tuolla tiellä menossa, kun Iines vain istua torottaa portailla sen näkösen, että "En lähe, en VARMANA lähe!" Sitä paleli. Oli raitis aamu eikä aurinko vielä lämmittäny. Niinpä mamma palas takaste ja työnsi Iineksen sisälle papan kanssa oottelemaan meitä muita lenkkeilijöitä.

Painuttiin sitte tuonne mettään. Siellä oli kaks aika pelottavan näköstä mettätyökonetta. Mutta onneksi oli lauantaiaamu ja mettäkonemiehetki vappaalla, niin uskallettiin kipitellä niitten konneitten ohitte.



"Hei kamut, tulukaa jo!"
Me käveltiin piiiitkän matkaa niitten konneitten jäläkiä tuonne mettään (ei Iines olis varmana niin kauas jaksanukkaa...) vaan sitte palattiin takaste, kun tuli etteen iso vesioja. Palluumatkalla mamma etti mettästä sorakuopan, jolla se on pikkulikkana käyny syystalavesta aina luistelemassa ja on kait siinä joku joskus uinukki. Armihan ryysäs heti vetteen, me muut ei rohjettu. Mutta sitte me Armin kans innostuttiin leekaamaan siellä montun reunalla.


Meno oli välillä jotensakki villiä... ;)



Sitte tultiinki kotoolle, huokastiin tovi, vetästiin aamuruuat nassuun ja sitte huokastiin lissää. Iltapäivällä mamma alko pakkaamaan meiän häkkejä papan pakettiauton perrään ja me oltiin aivan intopiukeina, että jee, me päästään reissuun! :)) Me köröteltiin toistakytä kilometriä siellä pakun sikaosastolla tuonne mamman entiselle koululle. Siellä oli semmonen kesätapahtuma. Siellä oli jalakapallo-ottelut pojat vastaan papat (meiän pappa ei osallistunu, ne oli nuorempia pappoja, osa vasta tuommosia äiskän ikäsiä eikä semmoset kyllä mittää pappoja oo!). Sitte siellä oli puhvetissa makkaraa ja kahvia, ja kaiken kukkuraksi oli lemmikkinäyttely! No sen kun kuulin, niin määhän söpöstelin oikein niin ku tositosi nättinä. ;)


Sielloli kaneja. Noista tuo ekka oli meiän äiskän suosikki. Me oltais tykätty maistella kaikkia..




Sitte siellä oli hirvikoirapenska.




Sillä oli ihan hillitön häntä! Ihan samanlainen donitsi kuin meillä, mutta paaaaaaaaaljon paljon enemmän karvaa siinä! =:o



Niin ja sitte oltiin me. :) Täytyy sanoa, että melekonen vilske kävi tuossa meiän osastolla. ;) Oli senki tsiljoona pientä ja isompaaki käsiparia koko aika rapsuttelemassa. Mikäpä siinä oli köllistellessä auringonpaisteessa. :)) Paitti välillä, kun aurinko meni piliveen, niin Iineksellä tuli niin kylymä, että mamma puki sille Ressu-villapaijan päälle.



Vaan kyllä me oltiin väsyjä, kun tultiin kottiin! Krooh, pyyh.... Niin ko oltiin näytillä nelisen tuntia ja jäi nuo iltapäivän kauneusunet ottamatta. Vaan kyllä me sitte korsattiinki, kun päästiin papan sohvalle köllöttään. :) Kyllä se on rankkaa tuo edustaminen!


Ja sitte yöunille.. Huomenna on taas uusi päivä ja uuvet kujjeet. ;)
t. Tyy-ne, etustava ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Tyyne rakas, kyl teil on ollu meininkii. Mä oon ihan kade. Meil vaan tehdään töitä ja nukutaan. Hyvä ku muistavat ees ruokaa antaa. Tuu tänne mun viekkuun, ku mul on niin kauhia ikäväki ;)