perjantai 28. joulukuuta 2007

Ihme ja kumma...


Heippatirallaa!
Aatu, Aatun äiti ja Aatun äitin täti kävivät kylässä. Kummaa sukua tämä, kun kaikkien suosikkisanonta tuntuu olevan "Tyyne, EI!!" (Mamma oli justiinsa lukenut Punkerosta Slipin Sirkun kirjoittaman jutun, jossa Sirkku sanoi, ettei pennun nimeä pitäisi käyttää pennun torumiseen, ja ohjeisti vieraita, että pelkkä "ei" riittää, jos tarvii torua ja luvallista purtavaa suuhun.) Mutta asiaan palatakseni, jaa miksen muka saa purra varpaita?? Kiva tuoksutella eri ihmisten erilaisia sukkamehuja ja vähän purasta narskauttaa varvasta. Ja joka ikinen kerta ne tunki minun suuhuni jotain purulelua tai siankorvaa.. Kummaa hommaa..
Aatukin rohkeni ottaa minut syliin, kun nukuin. Mukavasti tirsotutti Aatunkin sylissä. :)
Ihmetyttää minua yksi toinenkin juttu... En voi ymmärtää, miksi mamma ulkoiluttaa tätä mopsiporukkaa kahdessa satsissa; on Miinan ja Sallin satsi ja sitten Tyynen satsi. Älytöntä.. Mamma pääsisi paljon vähemmällä, kun ottaisi meidät kaikki aina mukaan, luulen ma. Mutta ei! Tänäkin iltana, kun Miinan ja Sallin satsi teki ulos lähtöä, niin minä tepsutin kiireesti paperille pissalle, että ehdin mukaan. Väänsinpä vielä tortutkin eteisen lattialle ja syöksyin ovelle; nyt olen valmis lähtemään ulos! Ja pöh! Sitten tuli iskä ja nappasi minut syliinsä, ja niin pääsi mamma karkaamaan Miinan ja Sallin kanssa ulos. Menivät kuulemma koirapuistoon. Mikähän se sellainenkin puisto on? Kasvaakohan siellä koiria?? Peräti mopseja? Jotakin ne höpöttää rokotuksista, että sitten minäkin pääsen, kunhan saan rokot. Ai tuhkarokon? Vaiko vesirokon? Taikka peräti tulirokon?? Tai kaikki ne? Hui kauhistus! Minä en kyllä mitään rokkoja halua, en sitten ikuna kuuna päivänä!
Vallan menee pyörryksiin pienen mopsin pää kaikista näistä aatoksista. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää, kummastutaa pientä mopsinpentua..
Ihmetellen
Tyy-ne

Ei kommentteja: