tiistai 11. marraskuuta 2008

Taatto taatto läksi innoissaan...

...joulukuusen kuusen hankintaan!
Latva saapi tähtösen,
oksat kaikki tiedän sen,
paljon kynttilöitä!

Juu, niin se iskä lähti viime perjantaina, kun oli täällä maalla käymässä. Siis kuusimettään. Ja me mossupossut ja bostonkakku suttina perässä. ;)







Eihän me vielä joulujoulukuusta haettu, vaan pihakuusi. Ja löytyhän se kuusi! Komia löytyki, äiskä sano, että olis kelevannu vaikka sisälle. (Ei iskä meitä tuolla kirveellä uhkaa, vaikka vähän pelottavalta näyttääki kuvassa... ;) )





Vaan ei se kuusi saanu tähtöstä, mutta sähkövalot sai, kun äiskä hurahti ostamaan ulkovalot torstaina, kun kävi maalikylillä. Hihii.... taisi äiskän ostamat jouluvalot käyvä ihan pikkusen liian vähiksi noin issoon kuuseen.. ;))



Vaan hätähän ei ollu sen näkönen. Äiskä soittamaan Anja-tätille, että tuoppa mökille tullessas lisävalosarja. Vaan kattokaapa miten sitte kävi:



Ne lisävalot oliki siniset, vaikka olivat samanlaisessa paketissa orikinaalien kans ja molemmissa paketeissa rastitettuna, että "valkea". Perin kummallista. Mutta saipahan kuusi lissää valoja, ei oo niin alastoman näkönen tuossa pihalla..

Äiskä on ihan hurahtanu... Se osti sisävalotki ja nakkasi ne jo meiän huoneen ikkunaan. Tosiaanki, nakkasi... Se solomi valot verhotankoon kiinni ja siinä ne vaan roikkuu, ihan mitenkää asettelematta. Ja äiskä ite on hyvinki kärkäs arvostelemaan ihmisten jouluvalokötöstelmiä ja sitte se ripustaa omasa noin! Haloo... ostetaan tyylitaju... Tässä tullee itellekki ihan tonttumainen olo, kun on nuin hölömö omistaja... *huoh*



Ei me olla mitenkää jouluhulluja, sen enempää ku tavallisestikaa, mutta äiskä sano, että kun täällä on niin pimiä, niin jostaki pittää valoa saaha. Se on sanonu tähän asti, että lähimmät katuvalot on 12 kilometrin päässä. Mutta viime viikonloppuna se koki valaistuksen, sanan varsinaisessa merkityksessä... Joen toisella puolella olevalla mökillä oli porukat ja äiskä alko pihalla tiiraamaan, että mikä valo sieltä metikön läpi loistaa.. Haa, sehän on katuvalo! Mökin pihassa... :D Että se lähin ja ainoa katuvalotoloppa onki sitte puolen kilsan päässä joen toisella puolella. :D Taas on meiän äiskä puhunu palturia.. ;)

Äiskä kävi perjantaina viemässä myös koirien, kissojen, kanien ja pienempien lemmikkien hautausmaalle kynttilän kiven päälle. Sille reissulle se ei ottanu meitä mukkaan, kun se sano, ettei ehi kissaa sanoa ennen ku Iines on varastanu tuon muovisen hautakynttilän tulineen päivineen suuhusa ja juoksuttanu sen mettään ja sytyttäny mettäpalon...




Iskä lähti sitte sunnuntaina taas kaupunkikottiin, mutta olipa mukava, kun iskä oli meiän ilonamme niiiiiiiiiiin monta päivää. :) Että tervetuloa toistekki! ;)
Muuten, meillä on tää yks poroki. On se ollu jo monta viikkoa. Tais tulla minun synttäripäivän iltana lokakuussa.. Vaan äiskä laiskimus ei oo saanu aikaseksi, että olis käyny ottamassa siitä kuvia. *ärrinmurrin* Tarvii vissiin pistää joku päivä hyvällä ilimalla tuo sihteerikköäippä nuihin valokuvvaushommiin..
Antero-hanimussukka, ookkonää nyt ihan varma, että nää niin ku haluat minut.. niin ku.. silleesti... hih.. mopsityttöystäväksi? *punastus* Ajattelin vaan, että ku saat kaupantekijäisinä nuin hölömön ja laiskan anopin, niin onkohan se liian raaka kohtalo armastakin armaammalle Anteroiselleni? ;) *puspus*
t. Tyy-ne

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva huomata etten oo yksin nuiden jouluvalo-viritys-intoilujen kanssa! Minä oon laittanu jo muuan viikko sitte ulos pajutötsä-valo-hässäkän ja nyt lauantaina laitoin pihapensaaseen kans valot. Ja samat on myös ajatukset siittä ku asuu täällä pimeässä korvessa niin jostain on valoa saatava...meillä tosin on kyllä lähimmät katuvalot muutaman sadan metrin päässä,mut eivät valase tänne asti... Ja sisällekki oon jo laittanu yhen tähden ikkunaan... Terkkuja sinne kaikille! Pitäs taas koppeuta käymään siellä päin, ja teillä pitäs tulla täällä käymään ku yks naapurin tätiki kyseli jo tuulaa ja pappaa, et millon ne tulis kyläileen... :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi Tyyne rakas, totta maar mä haluun sut niinku mopsityttöystäväks, hih... Ja enköhän mä selvii yhdestä anopista ja muista kaupantekijäisistä. Laitetaan vaiks Fontero viihdyttää niitä ja viihdytetään me vaan toisiimme *punastuu*.

Meilläki muuten on tollaset valot meen etupihalla. Siin meen huoneen ikkunan ees on sellanen sireeni tai mikä lie syreeni ja siihen noi hömelöt ne valot ripusti. Niitä mä sit kattelen ikkunasta ja haaveilen susta. Voi ku voitas katella niitä yhessä *huoks*. Meil olisi viel takapihalla pari "pimeetä puuta", et varmaan äiskä pian neki "valaisee".

Pusuterveisin Antero

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki sukulaiset vissiin kohta katuvalojen ulottumattomissa, kun meilläkään ei loista mikään valo. Ei edes se järjen...

Joku pajuvalotötsähässäkkä (aivan kuin Virvelläkin) haluttaisi saada kuistille, helmitähden ripustin jo meidän makkariin (ei näy kellekkään muille...) ja Aatulle ostettiin tänään päheet lumiukkovalot! Ja oishan tuolla Käkkäräisellä parit muutkin kivat jouluvalot... Helppo käydä parin päivän välein "kattelemassa" ja joka reissulta tuoda tuliaisia..!

Vaan komia on teijän kuusi ja viel äkun sai valotkin! Vielä kun sitä lunta sais...

marsu kirjoitti...

*hih* kiva huomata ettei tuo siun äippä oo muuttunut - ei ainakaan pahempaan suuntaan *virn* Siis valoo pitää olla, nih.

Mut miun pitää kertoo yks juttu, meil on ny upouus kiuas - just tänään haettiin ja vietiin se jo sinne likelle saunaa. Ei sitä vielä voi käyttää kun siin saunas ei oo niit paneleita mutta ompahan kiuas, niin ja kivet kans. Mie paan siit kuvii lokiin ko ehdin :-)

Niin joo, terkkui vaan täältä etelästä Anteron anopille ja tietty Anteron mielitietylle ja kaikille muillekin...